Esemény

Heimat videójával elkészült az első Pirkan dalt népszerűsítő videóklip, osszátok, terjesszétek,  ha tetszik!

 

Egy erdélyi kiadó gondozásában jelenik meg bemutatkozó albumunk kazettán és az alábbi címeken rendelhető meg.  Az együttest támogatóknak köszönjük hozzájárulását, hiszen a kazetta elfogytával cd-n is kijön a lemez! Elmélyült zenehallgatást kívánunk!

http://www.sunandmoonrecords.com/pirkan-pirkan-cassette-2018

http://maskoftheslave.ro

https://www.discogs.com/sell/item/832080079

 

Tavaszköszöntő koncertjeink idén Komárombam a MediaWave-en (április 27, péntek, 23.15) illetve Budapesten, május 3-án, a harmadszorra megrendezésre kerülő Pogány Tüzek estjén lesznek. Ez utóbbi, a Dürer Kertben zajló minifesztiválon az Ébrenálmodók Rituális Színházzal közös produkciónkat láthatjátok.

 

Örömmel jelentjük, hogy a Pirkan kíséretében hallható az Adigzsi a Tuva Sámán c. film főcímdala, mint az lentebb hallható! Akit közelebbről érdekel a Tuva Sámán élete, világa, azoknak ajánljuk az Uránia Filmszínház bemutatóját, illetve a májustól esedékes vetítéseit. A filmet Kanalas Éva rendezte.

 

az ég nyíló szeme feltekint a hegyről a szemlélőre
egy hüvelyknyi árnyék szerelmet hoz a borba
a sötétség megtörik és szétárad az kiömlő Tiszában
tekerő szól s közeli torokének
a legfényesebb csillag porba hull
a város zajai borulnak rá
köntösükben harcias dobpergés
az éj a Napba merül

“arany kés forog
a telt szívben és fönn
fény pattog éles szilánk
se határ se út”
/Weöres Sándor/

 

A 2018-as évet egy igazán impozáns koncertteremben kezdjük a méltán népszerű The Moon and the Nightspirit társaságában.

 

2017 őszén két koncertre készülünk. Az első, október 13-i, pénteki (!) ZegZugos eseménynél a kísérletezőbb oldalunkat vesszük elő, kisebb létszámú tagsággal ugyan, de nagyobb zajt csapunk. Novermber 16-án a Dürer Kertben testvérzenekarunkkal, a Szelindek Régi-Világzene Forgataggal lépünk a kisterem színpadára, a végére még táncház sem kizárt, úgy készüljetek!

 

 

2018 végére kazetta készül az elmúlt években rögzített demófelvételeinkből. Az ősz folyamán véglegesülő hanganyag vélhetően 100 példányban készül majd és tartalmazni fog otthoni-, stúdió- és élő felvételeket is. A hazai népzenei kiadványok kuriózumára számíthat a szalag leendő birtokosa, hiszen a dark folk, a neofolk, a drone és ambient zenék öröksége vegyül itt egy erőteljes hangszeres előadásmóddal, amilyen formában moldvai, mezőségi és egyéb dalok még nemigen kerültek kiadásra.

 

 

Április 3-án, hétfőn este 23:26-kor az M2 – Petőfi TV Az A38 színpadán c. műsorában vetíti a Pirkan decemberben, a Vágtázó Csodaszarvas meghívására adott koncertjét. Ismétlés szerda hajnalban 03:27-kor. Aki nem néz tévét, a MédiaKlikk oldalán szintúgy megtekintheti.