Esemény

A 2024-es évet a Három Hollóban kezdjük egy színes este keretében, nagyszerű előadókkal.

Megjelent második albumunk, kísérletezősebb, merengősebb tételekkel jöttünk ezúttal. A lemez közvetlenül tőlünk is megvásorolható személyes átvétellel Budapesten, vagy Bandcamp oldalunkról is rendelhettek.

https://pirkan.bandcamp.com/

Szeptember 17-én, szombaton a Pirkan részt vesz a kecskeméti Global Vibes Dorombfesztiválon. Remek előadók, impozáns helyszín!

2021 téli napfordulójára egy utazásra hívunk Benneteket, Bandcamp oldalunkon egy kísérletező kedvű, atmoszférikus kislemezt hallgathattok meg.

Az erdélyi Sun & Moon Records gondozásában megjelent bemutatkozó lemezünk, igényes digipack kiadásban. A lemez beszerezhető közvetlenül az együttestől is, írjatok ránk!

Jótékonysági akusztikus koncert halmozottan sérült gyermekek javára az Ars Sacra Fesztivál keretén belül. 2019. szeptember 17-én, kedden, 17:30-kor. Helyszín a józsefvárosi Szent József-plébániatemplom.

A Fluid csapata megannyi szállal kötődik a Pirkan együtteshez, a koncertek látványvilágáért, az album borítójáért felelős a Fluid, hogy a személyi átfedésekről ne is beszéljünk. Nos, büszkén jelentjük, egy éven belül másodszor díjazták rangos nemzetközi fényfestő (mapping) versenyen a Fluid Workshopot. A pályamű zenéjének kiindulópontja egy régebbi Pirkan improvizáció volt, a képiség pedig a csodaszarvas legendáját dolgozza fel.

https://fluidworkshop.com/

Heimat videójával elkészült az első Pirkan dalt népszerűsítő videóklip, osszátok, terjesszétek,  ha tetszik!

Egy erdélyi kiadó gondozásában jelenik meg bemutatkozó albumunk kazettán és az alábbi címeken rendelhető meg.  Az együttest támogatóknak köszönjük hozzájárulását, hiszen a kazetta elfogytával cd-n is kijön a lemez! Elmélyült zenehallgatást kívánunk!

http://www.sunandmoonrecords.com/pirkan-pirkan-cassette-2018

http://maskoftheslave.ro

https://www.discogs.com/sell/item/832080079

Tavaszköszöntő koncertjeink idén Komárombam a MediaWave-en (április 27, péntek, 23.15) illetve Budapesten, május 3-án, a harmadszorra megrendezésre kerülő Pogány Tüzek estjén lesznek. Ez utóbbi, a Dürer Kertben zajló minifesztiválon az Ébrenálmodók Rituális Színházzal közös produkciónkat láthatjátok.

Örömmel jelentjük, hogy a Pirkan kíséretében hallható az Adigzsi a Tuva Sámán c. film főcímdala, mint az lentebb hallható! Akit közelebbről érdekel a Tuva Sámán élete, világa, azoknak ajánljuk az Uránia Filmszínház bemutatóját, illetve a májustól esedékes vetítéseit. A filmet Kanalas Éva rendezte.

az ég nyíló szeme feltekint a hegyről a szemlélőre
egy hüvelyknyi árnyék szerelmet hoz a borba
a sötétség megtörik és szétárad az kiömlő Tiszában
tekerő szól s közeli torokének
a legfényesebb csillag porba hull
a város zajai borulnak rá
köntösükben harcias dobpergés
az éj a Napba merül

“arany kés forog
a telt szívben és fönn
fény pattog éles szilánk
se határ se út”
/Weöres Sándor/

A 2018-as évet egy igazán impozáns koncertteremben kezdjük a méltán népszerű The Moon and the Nightspirit társaságában.

2017 őszén két koncertre készülünk. Az első, október 13-i, pénteki (!) ZegZugos eseménynél a kísérletezőbb oldalunkat vesszük elő, kisebb létszámú tagsággal ugyan, de nagyobb zajt csapunk. Novermber 16-án a Dürer Kertben testvérzenekarunkkal, a Szelindek Régi-Világzene Forgataggal lépünk a kisterem színpadára, a végére még táncház sem kizárt, úgy készüljetek!

Április 3-án, hétfőn este 23:26-kor az M2 – Petőfi TV Az A38 színpadán c. műsorában vetíti a Pirkan decemberben, a Vágtázó Csodaszarvas meghívására adott koncertjét. Ismétlés szerda hajnalban 03:27-kor. Aki nem néz tévét, a MédiaKlikk oldalán szintúgy megtekintheti.